Gérard Visser: eigenzinnige kijk op de wereld

Door , 27 december 2011 22:56

Wat mij opvalt aan mensen die op een Duesenberg spelen, is dat het veelal mensen zijn die een onafhankelijke geest hebben. Ze zijn vaak enorm creatief en er zitten ook veel grafische vormgevers tussen.

Gérard Visser past hier ook naadloos tussen. Je zou bijna denken dat het een must is om op een Duesenberg te mogen/willen spelen.

Vanuit zijn werk als grafisch vormgever heeft Gérard natuurlijk iets met uiterlijk, huisstijlen, afwijkende vormen, etc.

Toen hij dus op zoek ging naar een andere gitaar nam hij dit mee in zijn zoektocht. Wat wilde hij van een gitaar, waar lag zijn geluid, welk merk/model paste het best bij hem. Na een zeer uitgebreide zoektocht was hij er van overtuigd dat het een semi hollowbody moest zijn.

Hij wilde namelijk de sustain van een hollowbody, met de power van een solidbody.

Het merk Duesenberg sprak hem gelijk aan. Hij had al een Black Cat geprobeerd en dat beviel hem eigenlijk erg goed.

Toen viel zijn oog op een Starplayer TV, deze gitaar had alles wat hij in een gitaar zocht. Ook de combinatie met zijn Hayden-versterker was een erg succesvolle voor hem.

 

In zijn band Beautiful Desire paste het geluid uitstekend, vooral met de analoge effecten die hij vaak gebruikt.

“Mensen moeten zich meer verdiepen in hun materiaal, daar kun je zoveel winst mee behalen! En Duesenberg-gitaren zijn zo veelzijdig, dat ze voor iedere muziekstijl wel een juiste gitaar hebben!”, aldus een enthousiaste Gérard.

“Ik speel nu, met tussenposen, acht jaar met de jongens van Beautiful Desire. We maken jaren tachtig georiënteerde rock en wave muziek. Eigen muziek wel te verstaan, want naspelen van anderen is niet ons ding. We hebben een periode gehad dat we erg fanatiek waren, daarna een poosje stil gelegen omdat we geen oefenruimte hadden en een nieuwe drummer moesten zoeken. Nu zijn we echter weer vrij fanatiek bezig en willen binnenkort in eigen beheer een cd uitbrengen.”

“We zijn allemaal dertigers, dus het is logisch dat we door de jaren tachtig geïnspireerd zijn, onze bandsamenstelling leent zich er ook goed voor. Onze gitarist speelt ook toetsen, dus kunnen we erg veelzijdig zijn.”

 

Naast de muziek en zijn werk is Gérard ook jongerenwerker voor de kerk. Ook hierin speelt de muziek een grote rol. Samen met elkaar muziek maken zorgt voor een onderlinge band en als er problemen zijn, kan het gezamenlijk uitgepraat worden.

“We hebben een redelijk grote groep jongeren tussen de 15 en 23 jaar en zijn behalve met muziek ook interactief bezig en doen op de gezamenlijke avonden leuke dingen. Al deze zaken zorgen ervoor dat ik een afwisselend leven heb en mij daar erg goed bij voel. Muziek is wel een leidraad, want naast deze dingen ben ik ook nog geluidsman en stagemanager bij Afterbeat.

Veelzijdigheid en afwisseling zorgen ervoor dat ik scherp blijf en lol in dingen houd.”

 

Reacties gesloten