Martin Hietkamp – De Daip

Door , 10 november 2009 13:30

00000 martin hietkampAls we met Martin Hietkamp aan de praat komen over De Daip, de band waar hij gitaar in speelt, blijkt maar weer dat de wereld van toevalligheden aan elkaar hangt. Want hoe komt een Stadskanaalster in een band uit Garmerwolde terecht?

En inderdaad het draait om toevallig iemand tegenkomen, die toevallig nog een gitarist zoekt en zo gaat het balletje rollen.

Martin had eerder al in bands gespeeld, maar toen vooral op toetsen. Tot zijn achttiende was hij toetsenist bij de band van de muziekschool. Daarnaast speelde hij thuis voor zichzelf al gitaar. Tijdens zijn studententijd is hij zich wat meer gaan toeleggen op de gitaar, omdat hij hierin wat makkelijker zijn ei kwijt kon.

00000 martin hietkamp de daipDe laatste paar jaren speelde hij voornamelijk thuis, maar toen het weer begon te kriebelen om in een band te spelen ging het ook snel.

In maart kwam hij Albert Korte tegen die in De Daip speelde en aangaf nog een gitarist te zoeken. Na een paar keer repeteren was het in kannen en kruiken. Het oude bandjesgevoel was gelijk goed en dus is het een kleine moeite om naar Garmerwolde te reizen voor de repetities.

De Daip is vooral wereldberoemd in Garmerwolde en speelt daar op dorpsfeesten en andere gelegenheden. Daar is de muziek ook op aangepast. De band speelt vooral covers die lekker in het gehoor liggen en iedereen wel kent. Oude en nieuwe hits wisselen elkaar af en zorgen zo voor een mix waar voor elk wat wils inzit.

00000 hietkampHoewel Martin zelf als toetsenist les op de muziekschool heeft gehad, heeft de gitaar hem altijd getrokken. Dus naast zijn toetsen, was hij ook veel bezig met gitaarspelen en heeft zich dit instrument ook eigen gemaakt. Luisterend naar bands als Dream Theatre, Van Halen en progressieve rock, wilde hij toch ook meer uit een gitaar kunnen halen. Daar heeft hij veel op geoefend, proberen de lastige licks en tricks die zijn favorieten uit hun instrument haalden na te kunnen spelen. Zijn eerste electrische gitaar was dan ook een Ibanez S-type, vooral ook omdat deze gitaar erg geliefd is onder de stijl van gitaristen waar hij naar luisterde.

Tegenwoordig speelt hij op een Duesenberg Starplayer en is daar zeer tevreden over. De combinatie van een Duesenberg met een Marshall buizenversterker is geweldig. De gitaar heeft alles wat hij wil in een gitaar, plus een enorme geliktheid qua uitstraling. De klank is lekker open en rockt tegelijk enorm, daarnaast heeft de gitaar een enorme sustain. Vooral het model van de gitaar heeft hem overtuigd, hij was er gelijk verliefd op. “Als je hem vergelijkt met een Les Paul, dan ziet deze gitaar er veel flitsender uit!”


http://dedaip.hyves.nl


Reacties gesloten