Sander Blom, Fahrenheit Twins

Door , 16 september 2009 11:26

0000-sander-blom5We spreken Sander Blom, zanger/gitarist van de Fahrenheit Twins, op het moment dat de EP van de Fahrenheit Twins net afgemixt is. En hij vertrouwt ons toe dat hij een beetje angstig was geweest voor het uiteindelijke resultaat, volledig ten onrechte, zegt hij er direct bij, want hij is lyrisch over het resultaat.

Wetende dat een creatief proces wat je uit handen moet geven aan een wildvreemde, namelijk producer Jonas Filtenborg, altijd risico's met zich mee kan brengen.
Maar Filtenborg wist behalve de productie kant ook hoe het voelt om op een podium te staan, hij verdiende zijn sporen als drummer bij o.a. Relax, Birgit, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Boris, Alain Clark, Brainpower, Do, Postmen en meer.
Hierdoor kon hij de Fahrenheit Twins op de juiste manier bespelen en haalde hij het beste in de band naar boven, zonder dat hij de band wilde veranderen, of het bandgevoel heeft willen aanpassen.
Volgens Sander is de EP naar volledige tevredenheid ingespeeld, afgemixt en geproduceerd, zodat er een werkje ligt waarmee de Fahrenheit Twins Nederland, en misschien daarna Europa, of zelfs de wereld kunnen veroveren. De distributie wordt via DMI gedaan naar de platenzaken, I-tunes en Amazon.0000-fahrenheit_twins2

De band is anderhalf jaar geleden opgericht en bestaat uit: Max Bergman (drums); Sander Blom (zang, toetsen en gitaar); Thomas v. Doremalen (gitaar); Teun Duijghuisen (basgitaar).
Het afgelopen jaar hebben ze veel gespeeld en dat is de band ten goede gekomen. En nu zijn ze klaar voor de volgende stap.
De band laat zich het best omschrijven als "een hoogst gemotiveerde, geïnspireerde en ambitieuze indie rock band uit het zuiden van Nederland. Geïnspireerd door jaren ‘80 en '90 bands - muziek waarmee de jongens opgroeiden - alsmede moderne acts, met een goed gevoel voor drama. Met een stevige polsslag, agressieve gitaren, toetsen en synthesizers, alsmede Blom's indringende stemgeluid zijn de songs van de Fahrenheit Twins volwassen en aandacht vereisend. Pas ontstaan in het voorjaar van 2008 zijn de Fahrenheit Twins nieuwkomers op de speelplaats, no doubt, maar zo groots en overtuigend als ze komen.", aldus hun website. En luisterend naar de liedjes en kijkend naar de filmpjes valt dit door mij alleen maar te beamen.

Toen ik Sander vroeg naar zijn eigen interesses en invloeden op muzikaal gebied, werd ik lichtelijk verrast dat hij Bob Dylan als eerste noemde, hoewel de man natuurlijk de belichaming is/was voor hele generaties singer/songwriters. En dat is wat Sander ook is. Zo is hij begonnen, met een gitaar liedjes zingen waarbij het vooral de teksten zijn die de aandacht krijgen. Naast de muziek is hij afgestudeerd in Cultureel Maatschappelijke Vorming en geeft hij workshops muziek aan kinderen in de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het middelbaar onderwijs.
Anders dan Bob Dylan ligt bij hem de nadruk op positivisme, samen doen (ook de grootste kracht van de Fahrenheit Twins) en realisme.
Dat realisme komt ook tot uiting in het najagen van hun droom om muzikaal door te breken. Het is bekend dat er behalve positieve kanten aan het muzikant zijn (aandacht, groupies en airplay), ook minder plezierige kanten zijn (spelen voor een lege zaal, tien uur in de auto naar een optreden en geldgebrek). Maar dit weerhoud de jongens er niet van om volledig voor hun droom te gaan.
Wij wensen ze daarom en daarmee ook veel succes!!!

0000-sander-blom-13En dan wordt het tijd om nog te kijken naar de gitaar van Sander, wat natuurlijk een Duesenberg is, maar wel een ‘minder' bekend exemplaar, namelijk de V-caster. Deze gitaar past door zijn veelzijdig geluid en goede klank, goed bij zijn manier van spelen. Daarnaast ziet de gitaar er gelikt uit en is hij goed afgewerkt. Naast zijn Duesenberg heeft Sander ook nog een accoustische Lakewood gitaar, die hij ook veelvuldig gebruikt.
De reden dat Sander juist voor een Duesenberg heeft gekozen (en akoestisch voor de Lakewood), is omdat hij als speler merkt dat het instrument met eenzelfde liefde is gemaakt als waarmee hij muziek maakt.


www.fahrenheittwins.com
www.sanderblom.nl

httpv://www.youtube.com/watch?v=UuuQUxC7c3c

httpv://www.youtube.com/watch?v=AKocod2KC8I

 

 

 

 

 

Reacties gesloten